ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА

60 години съвършенство разказват история за голямата страст

Историята на компанията Caffè La Messicana Piacenza е  свръзана с аромати, интуициу и хора, които са написали най-важните нейни страници. Основана през 1957 г., от малко кафене компанията се превръща в разпознаваемо име в сферата на кафето с постигнатите множество успехи и се превръща в престижен посланик на „Made in Italy“ в света.

Малкото магазинче, което по улиците на Пиаченца е оставило своите всеотдайност, страст и точност при избора на суровини, днес е фирма, отличаваща се с отлично постигане на своите стратегически бизнес цели в Европа, Канада, Северна Африка и Азия.

През юни 2015 г., Инвестиционен фонд Assietta Private Equity в Милано, специализиран в развитието на средни предприятия, придоби компанията и с това благоприятства следващите стъпки в нашето бизнес развитие. С диверсифицирана продуквова гама и отлично портфолио, способни да отговорят на нуждите на всички канали за дистрибуция, днес Caffè La Месикана Пиаченца оперира в 32 страни по света.
Наред с класическата линия, марката Città d’Italia. Замислена като почит към италианската традиция за кафе, тя е фокусирана главно в чуждестранни пазари и избрани италиански точки на потребление.

Caffè La Messicana Piacenza е компания, чувствителна към защитата на производствените площи, околната среда и местното население, ангажирани с преработка. Кафето е резултатът от труда на тези, които го отглеждат. Това е причината, поради която La Messicana винаги се е ангажирала с устойчивостта на околната среда: философия на компанията, която съчетава страст, качество, иновации, етика и непрекъснати изследвания.

CITTÀ D'ITALIA по целия свят!

mappa-chicchi